Japp. För några dagar sedan blev jag en stolt bilägare till en Ford Focus. Har faktiskt inte riktigt ännu kunnat förstå det. Hur som haver besökte jag och pappa Rintajouppi i Seinäjoki i fredags (22.5). Detta efter att vi hade gjort en sökning på nettiauto.com och därigenom hittat det exemplar som skulle komma att bli mitt. I Seinäjoki provkörde vi bilen och granskade den ingående, vi kunde dock inte fatta beslutet om ev. köp på stående fot, så vi bad att få fundera över natten. Följande morgon beslöt mamma och pappa att jag skulle få hämta bilen från Seinäjoki själv (VAU!), detta då de inte hade tid att komma med den dagen. Tanken var att vi skulle ta hem bilen från Seinäjoki till Jakobstad så att vi skulle kunna granska den mera ingående. Såblev det och jag bokade omgående en tågbiljett till Seinäjoki, efter att klivit av tåget så gick jag till affären för att hämta bilen. Det var stekhet, men väl i bilen på väg hem blev det svalare tack vare automatisk AC (luftkonditionering). Hemma i Jakobstad granskade vi bilen noggrant och pappa hade även en av sina bästa vänner som är bilexpert att gå igenom bilen. Experten fann inga brister på bilen och detta var väll det soom verkligen fick oss att överväga ett köp. Ett köp blev det och på måndag eftermiddag blev det resa av till Seinäjoki där affären slöts. DVS. nu är jag bilägare.

Lite tekniska fakta om bilen.

Modell: Ford Focus 5D Hatchback
Årsmodell: sen 2005:a, (11-05)
Kilometerställning: 55 000km
Motor: 1.6 (TI-VCT) 115hk
Tidigare ägare: Nokia !!!, varit tjänstebil hos dem.
Färg: Colorado Röd
Utrustning: Ghia nivå, vilket betyder att den har den högsta utrustningsnivån och hel del ”lull” funktioner och finesser, smått lyxigt. Samt obligatoriska ”Ghia” emblem på båda sidorna vid bakdörrarna.
Inkluderar bland annat:
– ABS bromsar
– ESP körstabilisering, antisladd
– Uppvärmd bakruta samt FRAMruta
– Komfort säten i Ghia maner
– En hel del aluminium detaljer, t.ex. vid insteget och runt växelspaken
– Ädelträ (plast) runt instruementen i mitten
– Lampor under speglarna, väldigt snyggt när man stiger i bilen
– Comming Home funktion, dvs halvljusen lyser 30sek efter att man stigit ur bilen för att hitta in.
– Fjärrstyrtcentrallås
– Automatisk AC
– Fords orginal CD/radio 6000
– Bilen är välskött
För att nämna en del…

Några bilder

Ford Focus