Mitt sporadiska bloggande

Resa till Stockholm

Jag reste till Stockholm, Sverige i förra veckan mellan 20.3.2014-23.3.2014.

Jag skulle flyga från Jakobstad-Karleby flygplats med NextJet direktflyg till Stockholm 6:00 på morgonen. Men när jag väl kom till flygplatsen fick jag reda på att planet hade blivit inställt. Så blev ombokad till deras senare flygning kl. 12 till Stockholm, med mellanlandning i Björneborg.

Bild hämtad från Wikipedia.Nå, allt gick väl tills vi kommer över Björneborg då mitt flygplan, ett Saab 340, måste nödlanda i Björneborg pågrund av ett elfel. Jag förstod allvaret då, för att efter att planet tagit mark så körde en gul flygplatsbrandbil efter planet tills vi stod på plattan utanför terminalen. (De har en vatten/skumkanon monterad där framme ovan på hytten) Där väntade ytterligare 3 flygplatsbrandbilar och 2 vanliga brandbilar, samt fyra stycken ambulanser. Inne i planet hade inte denna incidentberedskap märkts av lika tydligt. När vi väl kom in i terminalen så väntade ett debriefingteam, så de som ville kunde prata med dem om upplevelsen. Nåväl, ingen verkade ha behov av den tjänsten i och med att det inte hade uppkommit någon verklig fara. Dessutom var personalen ombord på planet mycket professionella och sakliga, särskilt en manlig flygvärdinna gjorde situationen någorlunda trevlig trots allt.

Efter en timme när teknikern hade gått igenom planet så fick vi flygtillstånd för att fortsätta flygningen mot Stockholm. Problemet för mig var bara det hade jag bokat ett möte med studievägledaren på Handelshögskolan i Stockholm, så jag höll på att bli duktigt försenad. Men tack vare att jag reste in med Arlanda Express så hann jag i någorlunda tid till mötet, 25 minuter försenad dock. Men det får väl anses acceptabelt efter omständigheterna.

Hämtad från Wikipedia.

Efter det mötet hade jag en del tid över att besöka en del IT-företag i Kista, Stockholm. För den som inte besökt Kista, så kan man väl närmast beskriva stället som Nordens Silicon Valley. Enormt många IT-företag, och dessutom otrolig framtidstro och innovation av nya produkter/tjänster. Här skulle jag nog kunna jobba i framtiden. 🙂

Efter det så checkade jag in på hotell Tegnerlundén, ett litet mindre hotell i centrala Stockholm. Som namnet antyder ligger det vid en trevlig lund i Vasastan, också nära Handelshögskolan. Om jag korrekt underrättad så är ägaren till hotellet Immanuelskyrkan i Stockholm, trevligt att indirekt stöda goda ändamål. Inget att klaga över på det hotellet, standarden var ungefär medelklass, rent och fräscht och trevliga rum. Dessutom var frukostmatsalen trevligt belägen på högsta våningen med utsikt över delar av Vasastan.

Radisson Blu Waterfront

Följande natt checkade jag in på Radisson Blu Waterfront, var jag hade valt ett s.k. Business Class rum. Hotellnätter är nämligen ofta billigare mellan fredag-lördag och lördag-söndag. Så jag passade på att uppgradera till ett bättre rum. I det här fallet var det nog värt det i och med att utsikten från rummet var storslagen på 13 våningen över Stockholm. Jag skulle till och med fått frukost på rummet om jag så hade velat, men det tackade jag nog nej till… Frukosten liksom hotellet var fantastiskt, närmast toppnivå man kommer i mitt tycke.

 

Uppdatering 4.4.2014:
Jag fick ett mycket trevligt meddelande från NextJet customer relations avdelning i veckan. Jag hade nämligen gjort en reklamation angående det inställda flyget till Stockholm, och yrkat på standardersättning av dem. Så jag fick till svar att de utbetalar en standardersättning till mig om 250€, med stöd av EU-förordning 261/2004 som jag yrkat. Tack till NextJet för att de sköter sina kundförhållanden så bra, trots strul med inställt flyg, och kompenserar en utan invändningar!

Föregående

Ett snabbt besök till Helsingfors

Nästa

Processrätt

  1. Christian

    Hej! Jag är svenskspråkig jurist (tingsmeritering finns) med kunskaper i finska (bott i Finland i två år och kan det ganska flytande). Nu har jag funderingar på att söka mig tillbaka till Finland tillsammans med min familj och hittade då din blogg via Google. Min fråga till dig är om du har något uppslag på jobb eller liknande som kan passa en som mig. Maila mig gärna. Stort tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén