En av mina hobbyn som jag inte längre praktiserar lika aktivt är fotografering. I mitt fall är det kanske inte det ”konstnärliga skapandet” som lockar mest, utan det är mera i att dokumentera och att få pyssla med all teknik som hör fotograferingen till. För när jag var i 15-års åldern så brukade jag framkalla bilder själv, dels hemma i ett temporärt mörkrum i badrummet och senare också i fotoklubbens och skolans mera professionella mörkrum. För det var och är fortfarande något alldeles speciellt med att få stå där i rödljuset med en doft av fotokemikalier och samtidigt se bilden växa fram på fotopappret…

Även om jag inte just nu håller på med fotografering lika aktivt som förr, så får jag ibland utlopp för det. Nu senast när min syster skulle fotograferas efter studentfirandet.

20150530_095727524_iOS

Syster Charlotta som rykande färsk student! Här har de just kommit ur gymnasiets festsal efter att ha mottagit både betyg och den vita mössan.

DSC_8786_2

Lotta ville bli fotograferad tillsammans med hunden Ebba, själv tycker jag att bilden blev helt ok. Men bakgrunden hade jag gärna bytt ut så här i efterhand.

Sen fick jag igen chansen då en kompis till mig som tittar på TV-serien Suits undrade om jag ännu har lärt mig att posera som en ”riktig” jurist ska göra. Just den här TV-serien handlar nämligen om advokater verksamma i New York, och som namnet antyder (suits=kostymer) så handlar det om välklädda affärsjurister. Hur som helst, så är serien faktiskt riktigt underhållande, även om den kretsar kring ett verkligt delikat problem, för av de två huvudpersonerna, båda advokater, så är det bara den ena som har slutfört sin juristexamen (two layewers, one degree).

DSC_8835_3

Undertecknad försöker på uppdrag av en kompis posera som en jurist 😉

DSC_8829

Jag är dock inte person som riktigt trivs på bild, för jag håller mig hellre bakom kameran eller i mörkrummet. Men ibland får man göra undantag…

advokattvserie

Ur Suits, Harvey Specter, i domstolen.

Summa summarum, så känner jag nog att det ännu tar ett tag innan jag har lärt mig att posera som en riktigt jurist ska göra. Men jag får väl skynda på att lära mig, då det inte är särskilt länge kvar innan jag får min examen. Skämt åsido, så tror jag att man växer till den rollen genom mera arbetserfarenhet. Men till skillnad från i Suits, så har jag ju småningom en riktig examen och behöver åtminstone inte bekymra mig över det…

Sebastian