Mitt sporadiska bloggande

Jul och nyår 2015

Jullovet var välbehövligt för mig, för ibland behöver man få frigöra sig från de vardagliga rutinerna med studier och annat som präglar tillvaron. I år tillbringade jag jullovet huvudsakligen hemma i Jakobstad med familjen.

Några trevliga julfester blev det här i Vasa, bland annat med Studentmissionen men också med vänner.

20151215_162124897_iOS

Lifegruppen som jag är med i avslutade höstterminen med att bowla vid Vasa Cinema Bowling.

20151214_191006391_iOS

Studentmissionen ordnade en trevlig julfest för studenterna i Vasa. Julklapparna överraskade tydligen vissa mer än andra 😉

Före jag fick jullov så var det dock en del skolarbete som skulle avslutas, och då främst genom flera tenter och andra inlämningsuppgifter som skulle färdigställas inom en ganska snäv tidsram. Höstterminen åtgick främst till studier vid Hanken istället för vid juridiska, ett val som jag sett i retrospekt är ganska nöjd med. Jag har lärt mig en hel del saker inom bl.a. företagsledning, skatterätt och redovisning, saker som definitivt kommer att vara till nytta i framtiden oberoende vad man jobbar med. Å andra sidan är allting en avvägningssak, för på det här sättet förlängde jag nog studietiden vid juridiska – men samtidigt, vart har jag bråttom?

20151118_114803136_iOS

Vid juridiska läser vi en del redovisning, så det var intressant att få bygga vidare på de kunskaperna vid Hanken. Men det gäller att hålla tungan rätt i mun när man gör övningsuppgifterna.

I Jakobstad åtgick tiden främst till att koppla av genom att umgås med familjen, läsa böcker och äta god mat. Särskilt nu när flera av mina syskon är bosatta Sverige för studier, så är det ganska sällan vi är samlade allihopa. En förändring som nog märks av – min syster räknade ut att det var senast i augusti som vi alla var samlade.

20151225_090817929_iOS

Familjens hund Ebba fick ett jätteben i julklapp. Det tog henne hela 3 dagar för henne att äta upp det – med några dagars paus emellan 😉

20151223_115724014_iOS

Katten Theodors favoritplats under julen är definitivt under granen. Gissningsvis så tror han sig vara ett lodjur som lever i skogarna, och det är därför han tillbringar så mycket tid där…

En intressant sak som jag fått följa under jullovet är hur min lillebrors projekt med att bygga ett arkitektritat pepparkakshus, ett årligen återkommande projekt som han brukar åta sig. I år hade han valt att bygga en modell av en skyskrapa i New York som för närvarande är under uppbyggnad. Originalet är ritat av den danske starchitekten Bjarke Ingels, är tänkt att symbolisera en form av framtida boende i storstäder. Bennis modell är en 1 meter hög medan den verkliga byggnaden är/blir 140 meter hög, modellen är skalenlig, i skala 1:140.

20160111_161037700_iOS

West 57 som ett pepparkakshus modell, byggt av min bror Benjamin.

DSC_9203

Huset består av över 1000 st unika pepparkaksbitar som sammanfogats med glasyr. Fasaden är sedan täckt med sockermassa för att erhålla samma vita ytan som på originalet.

DSC_9191

Lägg särskilt märke till detaljerna. Innergårdens träd är gjorda av grönfärgade marshmallows som står på en fot av gjuten i choklad.

Sebastian

Föregående

Teater i Stockholm

Nästa

This is what I’m made of

2 kommentarer

  1. Emelie

    Hej! Kan du berätta om magisterstudierna vid ditt universitet? Hur är kurserna uppbyggda (grupparbeten, presentationer, tentamen..) och hur många studerande är ni på magisternivå? 🙂
    Blir själv rättsnotarie till våren och funderar nu på fortsatta studier inom juridik.
    Tacksam för svar!

  2. Hej Emelie, visst kan jag göra det 🙂 Jag ska skriva ett eget inlägg om saken så snart jag hinner, så titta gärna förbi igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén